69.000 verkeersboetes voor 1 km te hard rijden


Het aantal boetes voor kleine snelheidsovertredingen is explosief aan het stijgen, meldt het AD. Dankzij nieuwe verkeerscamera’s word je ook op de bon geslingerd als je 1 km per uur te hard rijdt. De politiebond vindt dat justitie doorslaat.

1 km te hard gereden op 130-wegen
Vorig jaar kregen 69.000 automobilisten een bekeuring, omdat ze na meetcorrectie 1 km per uur te hard reden. Dit komt vooral voor op wegen waar 130 km per uur gereden mag worden. Deze boete is 20 euro inclusief administratiekosten en leverde de overheid in totaal 113 miljoen euro op in 2016.

Geen boete voor snelheidsoverschrijding van 1 km/u
Bijna drie kwart van de Opiniemeters leden vindt dat je geen boete moet krijgen als je 1km/u (na meetcorrectie) te hard rijdt. Bijna één derde vindt namelijk dat dit laag is om een boete uit te schrijven. Daarnaast zegt ruim één derde dat je soms wat harder moet inhalen om bijvoorbeeld veilig in te halen.

Daarentegen vindt 22 procent dat je ook voor een snelheidsoverschrijding van 1 km/u een boete moet krijgen. Ze vinden namelijk dat je ergens een grens moet trekken. Daarnaast vindt 12 procent dat het afhangt van de plaats waar je te hard rijdt, denk bijvoorbeeld aan de bebouwde kom en snelweg.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 3.477 deelnemers mee

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.