Amsterdam reageert op kritiek op tijdstip huldiging Ajax: ‘In middag vanwege veiligheid’


De reden dat de eventuele huldiging van Ajax donderdag om 16.00 uur begint, is omdat er anders te veel mensen op afkomen. Dat zegt de Amsterdamse driehoek (burgemeester, Openbaar Ministerie en politie) in een reactie op de kritiek die er klinkt over het tijdstip van een huldiging op het Museumplein, aldus het AD.

Veel publiek
,,Naar verwachting komt er veel publiek op de huldiging af en het plein heeft een beperkte capaciteit'', staat in een verklaring. ,,Uit ervaring weten we dat een huldiging in de avond enorme bezoekersaantallen trekt. De driehoek heeft daarom besloten dat de huldiging, vanwege de openbare orde en de veiligheid van de bezoekers, om 16.00 uur begint. Na jaren staat de driehoek eindelijk weer een huldiging toe op het Museumplein, we doen er alles aan om het evenement feestelijk en ordelijk te laten verlopen.''

Supporters
Supporters deden onder meer hun beklag op sociale media, nadat gisteren bekend werd dat de eventuele huldiging bij het landskampioenschap aankomende donderdagmiddag is. ,,Wij verdienen beter", luidde de kritiek. Door het tijdstip is het niet mogelijk erbij te zijn voor fans die werken, naar school moeten of examens hebben.

Mogelijke huldiging
Inmiddels zijn de voorbereidingen voor een mogelijke huldiging begonnen. Het terrein gaat vanaf 13.00 uur open voor publiek. De huldiging staat gepland voor 16.00 uur en het programma duurt tot 17.30 uur. Woensdag is de laatste speelronde in de eredivisie.

Gemeente
Volgende de gemeente van Amsterdam hebben ze dus expres de huldiging op een ‘lastige’ tijd gezet om zo de toestroom van mensen wat in te perken. 26 procent van Nederland zegt dit een slimme zet te vinden van de gemeente, dit blijkt uit onze Opiniemeters poll. 35 procent geeft echter aan dit niet zo slim te vinden, zij vinden de vroege huldiging juist niet zo’n goede zet. Met name voor Ajax fans is dit natuurlijk een doorn in het oog, 26 procent van Nederland geeft namelijk aan dat het hen helemaal niet zoveel uitmaakt hoe laat de huldiging is.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 4.766 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.