Black Friday-drukte in Amsterdam en Rotterdam, oproep om weg te blijven


Winkelend publiek moet niet meer naar de binnenstad van Amsterdam komen. De gemeente zegt dat het te druk is geworden in het centrum. Eerder deed de gemeente Rotterdam al een vergelijkbare oproep, schrijft RTV Rijnmond, aldus NOS.

Het is vandaag Black Friday, een uit Amerika overgewaaid fenomeen waarbij winkels op de dag na Thanksgiving producten met grote kortingen verkopen. Vooraf werd al gevreesd dat het stunten met prijzen zou leiden tot onverantwoorde drukte in stadscentra.

In de Amsterdamse Kalverstraat en op de Nieuwendijk heeft de gemeente eenrichtingsverkeer ingesteld om de drukte zo goed mogelijk het hoofd te bieden. In Rotterdam speelt de drukte vooral rond de Koopgoot, de Lijnbaan en het Binnenwegplein.

Bij een winkel op het Binnenwegplein stond vanmiddag een rij van 60 meter. Het Rotterdamse vervoersbedrijf RET roept in trams en metro's via de speaker op om het centrum te mijden.

Woordvoerders van de gemeenten Utrecht en Den Haag zeggen geen aanwijzingen te hebben dat de drukte in die steden uit de hand loopt.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.