Boeren houden koeien uit de wei uit protest tegen stikstofbeleid


Uit protest tegen het stikstofbeleid houden melkveehouders vandaag hun koeien op stal. Ook de dieren van melkveehoudster Carla Dekker uit Zeewolde mogen niet naar buiten. "

Het is van de zotte dat we een aparte vergunning zouden moeten aanvragen als de koeien naar buiten gaan." En ze is niet de enige boer die de koeien in de stal houdt; veel boeren zijn het niet eens met een recente uitspraak van de rechter in Overijssel. Die bepaalde dat bij een vergunningsaanvraag door een boer, ook het bemesten en de weidegang van de koeien moet worden meegenomen in de vergunning.

De Zeewoldense melkveehoudster bij Omroep Flevoland: "Daar zijn wij het helemaal niet mee eens, want een koe in de wei hoort erbij. Iedereen ziet dat graag. We maken ons zorgen."

Bron: NOS

De koeien van veehouders Joke en Carla blijven uit protest daarom vandaag binnen.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.