Boeren in protest tegen plannen stikstof: dit staat er te gebeuren


ederlandse boeren protesteren vandaag tegen de stikstofplannen van het kabinet. Dat zal in het verkeer, al zijn tractoren op de snelwegen verboden, naar verwachting tot een chaos zorgen. Dit staat er met de boeren allemaal te gebeuren.

Onder meer Agractie, LTO Nederland en Farmers Defence Force (FDF) zijn bij de protestactie van de boeren betrokken. Die zou in eerste instantie vandaag in Den Haag plaatsvinden, maar is verplaatst naar het Gelderse dorpje Stroe in de gemeente Barneveld. FDF heeft een strijdkas in het leven geroepen, om toekomstige acties te kunnen betalen. „Onze strijdkas moet gevuld worden, want we gaan door tot het einde, tot dit beleid weg is!!”, staat er op de website van de ‘club’ te lezen. Gistermiddag was er 237 keer gedoneerd en was er ruim 10.000 euro binnen.

In Stroe en het omliggende buitengebied geldt sinds 00.00 uur een alcoholverbod. Het verbod duurt tot 24.00 uur vannacht. Het verbod schrijft voor dat het verboden is om alcohol te drinken en mensen mogen ook geen aangebroken verpakkingen met alcoholhoudende drank bij zich hebben. Het Aeres MBO in Barneveld laat alle lessen en examens vervallen in verband met de boerenprotesten. Ook andere onderwijsinstellingen in de gemeente treffen

Bron: Metronieuws.nl

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.