Brede oproep aan supermarkten en andere verkopers: Stop met tabaksverkoop


Ziekenhuizen, KWF Kankerbestrijding en kankerpatiënten en -behandelaars doen gezamenlijk een beroep op alle verkopers van tabaksproducten en hopen dat ze stoppen met de verkoop. Aldus nu.nl.

Tabaksverkoop via internet is vanaf 2023 niet meer toegestaan en vanaf 2024 mogen ook supermarkten geen tabaksproducten meer verkopen. Medici en patiënten willen dat de verkoop nu al wordt gestaakt, zeggen ze in het AD.

"Wij vinden het onbegrijpelijk dat supermarkten, kiosken en tankstations een product verkopen dat zo veel schade berokkent", aldus ruim twintig ziekenhuizen en elf specialisten.

Roken is een belangrijke oorzaak van kanker en andere chronische ziekten. "We weten dat ruim 80 procent van de longkankergevallen wordt veroorzaakt door roken", zegt Carla van Gils van KWF Kankerbestrijding, die kanker "de andere pandemie" noemt.

Resultaten onderzoek
We hebben het de mensen via een poll op Opiniemeters gevraagd. Hieruit is gebleken dat 52 procent het eens is met de stelling: ''Tabaksverkopers moeten stoppen met het verkopen van tabaksproducten”. 34 procent is niet eens met de stelling en 14 procent heeft er geen mening over. 

Aan deze Opiniemeters poll deden 7.048 deelnemers mee.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.