Burendag, 22 september 2018


Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september. In 2018 vieren we Burendag op 22 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt, aldus oranjefonds.

Ondersteuning
Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Douwe Egberts en het Oranje Fonds ondersteunen je daar graag in. Lees meer op www.burendag.nl.

Historie
Douwe Egberts en het Oranje Fonds organiseren Burendag omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Op initiatief van Douwe Egberts vierden we in 2006 voor het eerst Burendag in Nederland.

Plannen
Het Oranje Fonds biedt buurtorganisaties met goede plannen een financiële bijdrage om de plannen op Burendag uit te voeren. Vanaf medio 2018 kunt u weer een activiteit aanmelden en eventueel een bijdrage aanvragen via www.burendag.nl. We houden u graag op de hoogte via onze maandelijkse nieuwsbrief.

Langs je buur
Ga jij wel eens langs een buur voor een kop koffie? 14 procent van de Nederlanders zegt dat ze minimaal één keer per week langs de buren gaan om iets te drinken, volgens de Opiniemeters poll. 28 procent van de Nederlanders zegt één keer per maand of zelfs minder dan eens in de maand langs te gaan. De grootste groep Nederlanders (46 procent) zegt zelfs dat ze dit nooit doen.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 7.733 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

©Auteur: Halandinh

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.