CDA: meer natuur in de stad


Regeringspartij CDA luidt de noodklok voor het verdwijnen van natuur in de stad. Er moet een landelijk plan komen voor meer groen in de straten van nieuwe wijken en bestaande buurten. CDA-Kamerlid Jaco Geurts: „Anders verandert ons land in een stenen stad,” aldus de Telegraaf.

Stad ‘vergroenen’
De christendemocraat gaat morgen bij het begrotingsdebat met minister Schouten (Natuur) pleiten voor een landelijk programma met overheden en natuurvrijwilligers om de stad te vergroenen. Geurts denkt aan meer bomen in plantsoenen, in kaart brengen van verdwenen groen en een beter bewustzijn.

GroenLinks
Het groene stedenplan lijkt politiek eerder uit de hoek van GroenLinks te komen. Maar CDA-Kamerlid Geurts merkt in de praktijk juist het tegendeel bij de milieupartij. Hij wijst onder andere naar het hyperlinkse Amsterdamse stadsbestuur: „We zien dat veel colleges van burgemeester en wethouders, zoals in Amsterdam, hier in hun coalitieakkoord geen noemenswaardige aandacht aan besteden.”

Woonplaats is al ‘groen’ genoeg.
In tegenstelling tot GroenLinks, die vindt dat er meer ‘groen’ in woonplaatsen moet komen, vindt 74 procent van de Nederlanders dat hun woonplaats al ‘groen’ genoeg is, volgens de Opiniemeters poll. Maar 22 procent van de Nederlanders is het met GroenLinks eens en vindt dat er meer ‘groen’ in hun woonplaats moet komen.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden  3.832 deelnemers mee

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

 

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.