Dag van de diëtist!


Ieder jaar op 19 september organiseert de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de Dag van de Diëtist, om hun eigen beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Op de Dag zijn door het hele land diverse activiteiten georganiseerd door diëtisten, zoals open inloopavonden of voorlichtingen, maar ook metingen en voedingsadviezen. Ook worden er posters en ander voorlichtingsmateriaal uitgedeeld, aldus gezondheidsnet.nl ne fijnedag.nl/dagvandedietist.

Wat doet de diëtiste?
Op het gebied van voeding en gezondheid is de diëtist dé deskundige. Zo kun je een diëtist bezoeken als je diabetes hebt, of hart- en vaatziekten of overgewicht. Maar een afspraak bij de diëtist is zeker ook aan te raden als je last hebt van een voedselallergie of een prikkelbare darm, als je kauw- of slikproblemen hebt, ondervoed bent of ondergewicht hebt of als je op een gezonde manier veganistisch wilt eten. Diëtisten kunnen je ook helpen om als (top)sporter beter te presteren: veel sportploegen en olympische sporters huren een diëtist in om hun voeding te optimaliseren.

Volg jij een dieet met hulp van de diëtiste?
Je kunt bij de diëtist dus over van alles wat met voeding te maken heeft terecht met vragen, advies of hulp. Maar hoeveel mensen dat? Dat hebben wij gevraagd met een Opiniemeters poll en 29 procent van de Nederlanders zegt dat hij/zij een dieet volgt, of heeft gevolgd, met behulp van een diëtiste. 21 procent van de Nederlanders zegt een dieet te volgen zonder hulp van een diëtiste. De helft van de Nederlanders (50 procent) zegt helemaal geen dieet te volgen.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 2.283 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.