De Paralympische Spelen gaan beginnen: 'Vrijwel iedereen is medaillekandidaat'


Ruim twee weken na de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen wordt het startschot gegeven voor de zestiende Paralympische Spelen, schrijft de NOS.
In totaal nemen 73 Nederlandse atleten deel, een kleinere groep dan vijf jaar geleden in Rio de Janeiro. Toen keerde de paralympische ploeg met een recordaantal van 62 medailles - 17 keer goud, 19 keer zilver en 26 keer brons - terug uit Brazilië.
"Die 73 atleten zijn vrijwel allemaal medaillekandidaat", zegt Van Kleef. "Nederland stelt hogere kwalificatie-eisen dan het Internationaal Paralympisch Comité en dus lopen hier alleen maar wereldtoppers rond."
Het is dan ook te verwachten dat de paralympisch equipe 'gewoon weer' met veel medailles naar huis komt.

Verwachtingen
Daar is het woord al: verwachtingen. De Nederlandse rolstoelbasketbalsters, voor wie paralympisch goud de laatste ontbrekende prijs is, voelen die druk op hun schouders.
"Mensen verwachten we dat we goud gaan halen. Wij weten dat het kan en dat we het allemaal heel graag willen", zegt Bo Kramer.
"Maar het kan ook zomaar anders gaan dan je denkt. Kijk maar naar Rio", verwijst ze naar de bronzen medaille die in 2016 gewonnen werd. "Als we maar plezier maken, dan kunnen er weleens hele mooie dingen uitkomen.

Resultaten onderzoek
Afgelopen dinsdag zijn de Paralympische Spelen van start gegaan, en deze zijn nu in volle gang. Nederland staat momenteel op plek 5 met in totaal 10 medailles (5 goud, 4 zilver, 1 brons). Maar volgt men deze Spelen ook een beetje? 36% van de deelnemers aan deze poll zegt van wel. Een iets grotere groep, van 45%, zegt dat deze Spelen aan hem/haar voorbij gaan. Best wel balen voor die groep, aangezien Nederland het nu zo goed doet!

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.