Deelauto goed voor milieu ’en het scheelt parkeerplaatsen’


Het kabinet doet een nieuwe poging om mensen massaal de deelauto in te jagen. Het doel is om in 2021 honderdduizend deelvoertuigen te hebben met in totaal 700.000 gebruikers. De gewone automobilist dreigt in diverse steden het slachtoffer te worden van deze klimaatambitie.

‘Green Deal’
Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur) presenteert vandaag tijdens de Innovation Expo in Rotterdam een zogeheten ’Green Deal’ vol afspraken die zijn gemaakt met onder andere gemeenten, leasemaatschappijen en autodeelbedrijven zoals Greenwheels en Snappcar.

De ’Green Deal’ is vooral een milieumaatregel. Maar staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur) verkoopt de aanpak ook nadrukkelijk als medicijn in de strijd tegen een groeiend gebrek aan parkeerplaatsen in de grote steden.

Leven personen met eigen auto zuur maken door parkeerplaatsen te schrappen
Maar uit de lijst met concrete maatregelen blijkt dat sommige linkse stadsbesturen de deelauto aangrijpen om mensen met een eigen auto het leven zuur te maken door parkeerplaatsen te schrappen. Zo wil de gemeente Arnhem de parkeernorm verlagen als middel om het delen van auto’s te ’stimuleren’. In de stad Utrecht worden autodelers bedankt door parkeerplaatsen op te heffen en ze in te richten als groenstrook.  

Over dit onderzoek
Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.