Dolfinarium op de vingers getikt wegens misleidende slogan: "Ontdek, Beleef en Bescherm"


Dolfijnenpark Dolfinarium moet zijn reclameslogan "Ontdek, Beleef en Bescherm" aanpassen. Dat heeft de Reclame Code Commissie (RCC) bepaald na een klacht van dierenwelzijnsorganisatie House of Animals.

Volgens de commissie is het woord bescherm in de slogan misleidend. De RCC vindt dat het park de suggestie wekt dat bezoekers dieren beschermen door een kaartje te kopen, terwijl daar geen bewijs voor is.

Karen Soeters van House of Animals zegt tevreden te zijn met de uitspraak. Het dierenpark kan volgens haar nooit voorzien in de natuurlijke behoeften van dolfijnen, omdat de zoogdieren in de vrije natuur grote afstanden afleggen. Ook van bescherming is geen sprake.

Het Dolfinarium laat aan de NOS weten in beroep te gaan. Volgens het park slaat het woord bescherm niet op het letterlijk beschermen van dolfijnen, maar op het feit dat mensen in het park warm worden gemaakt voor behoud van de natuur. Daardoor zouden de bezoekers de noodzaak voelen om deze te beschermen.

Resultaten onderzoek
We hebben het de mensen via een poll op Opiniemeters gevraagd. Hieruit is gebleken dat  34 procent het eens is met de stelling: “"Ontdek, Beleef en Bescherm", is een misleidende slogan”. 34 procent is niet eens met de stelling en 32 procent heeft er geen mening over. 

Aan deze Opiniemeters poll deden 9668 deelnemers mee.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.