Dronken leerlingen in Brabantse klas, school voert blaastest in


Leerlingen van het Varendonck College in Brabant verschijnen steeds vaker in beschonken toestand op school. Volgens de rector zorgen deze scholieren voor veel overlast. De school treft daarom haar maatregelen en heeft blaastesten aangeschaft, aldus de Telegraaf.

„Ik ben verantwoordelijk voor een veilige lesomgeving en voor het geven van goede lessen. Wanneer er een, twee of drie leerlingen op een maandagochtend dronken in de klas zitten is dat niet meer mogelijk”, vertelt rector Irma van Nieuwenhuijsen aan Omroep Brabant.

Dronken na bierfeesten
Scholieren verschijnen regelmatig dronken op school in Someren en Asten. Dit komt vooral voor na een kermis of plaatselijk bierfeest. Daarom is er besloten om alcoholtesten aan te schaffen.
Een dronken leerling wordt vanaf nu door de docent uit de klas gezet. Vervolgens worden de ouders gebeld om toestemming te vragen voor de blaastest. Blijkt hieruit dat de scholier gedronken heeft, dan worden de ouders verzocht de tiener op te halen.

Brief
Ouders van de leerlingen ontvingen op woensdag een brief van de school. De combinatie alcohol drinken en jongeren wordt volgens de rector in de regio ’te normaal gevonden’. Met deze actie wil de school stelling nemen en een discussie over het onderwerp aanwakkeren.

Scholen nemen maatregelen. Een goed idee?
Dat scholen in Someren en Asten maatregelen nemen door middel van een blaastest in te voeren op jongeren die dronken lijken te zijn in de klas, vindt zeker 91 procent van de Nederlanders een goed idee, volgens de Opiniemeters poll.
Een kleine groep Nederlanders, van 4 procent, vindt het géén goed idee om maatregelen te nemen tegen dronken leerlingen in de klas.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 2.428 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

 

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.