Een op drie slaat extra boodschappen in wegens hoger btw-tarief


Bijna een op de drie mensen is met het oog op de aanstaande verhoging van het lage btw-tarief van plan om voor 1 januari nog extra boodschappen in te slaan.  Dat meldt overheidsplatform Wijzer in geldzaken na onderzoek onder duizend Nederlanders van 18 jaar en ouder, aldus het AD.

Goede voornemens
Het onderzoek wijst uit dat ruim 80 procent van de Nederlanders financiële goede voornemens heeft voor het nieuwe jaar. Zuiniger aan doen, minder onnodige uitgaven en niet rood staan vormen de top drie goede voornemens.

Ook gaat 21 procent voor de jaarwisseling nog even snel naar de kapper en bestelt 10 procent alvast theater- en concertkaarten voor volgend jaar.

Besparen
De top drie van zaken waarop mensen willen besparen bestaat uit de dagelijkse boodschappen, winkelen  en energie. Vanwege de verhoging van de energiebelasting per 1 januari zou 58 procent van de deelnemers sowieso zuiniger met energie willen omgaan.

Financiële goede voornemens
Veel mensen hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar. Financieel gezien zouden de meeste Nederlanders (zo’n 20 procent) besparen op dagelijkse boodschappen, zo blijkt uit onze Opiniemeters poll. Achtereenvolgend zijn energiekosten (15 procent) en winkelen (11 procent) de volgende besparingsposten.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 7.928 deelnemers mee.​

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.