Een pakketje voor de buren weigeren, ja of nee?


Een pakketje voor je buren aannemen, dat doe je toch? Niet dus, aldus het AD. Steeds meer mensen zijn het spuugzat om postkantoortje te spelen voor de hele straat.

Een pakketje weigeren? Natuurlijk niet
“Niemand wil iets aannemen, maar als het om jouw pakketje gaat, moeten anderen dat wel. Wees wat socialer, denk ook eens aan een ander”, aldus een pakketbezorger.

Het overgrote deel van de deelnemers, namelijk 84 procent, zou het pakketje voor de buren aannemen. Al doet 7 procent dit toch liever niet.

Een pakketje weigeren? Ja hoor
Sommige mensen willen geen pakketje voor de buren meer aannemen omdat ze toevallig overdag thuis zijn. Daarmee worden ze het verzamelpunt voor de buurt en komt de pakketbezorger steeds vaker bij hen aan huis.

3 procent van de deelnemers is erg duidelijk, zij nemen geen pakketjes aan die voor de buren bedoeld zijn. Voor 13 procent ligt het eraan voor welke buur het pakketje bedoeld is.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 7.388 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.


© Foto: Hollandse Hoogte
Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.