Eerste officiële bemande SpaceX-vlucht onderweg naar ISS


Het commerciële ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft voor de tweede keer een bemande capsule gelanceerd naar het ruimtestation ISS. Om half twee vannacht (Nederlandse tijd) vertrok het Dragon-ruimteschip met vier bemanningsleden aan boord vanaf het Kennedy Space Center in de Amerikaanse staat Florida.

Het is de eerste officiële vlucht die SpaceX uitvoert. In mei voerde het bedrijf al een succesvolle testvlucht uit met twee bemanningsleden aan boord. Dat was de eerste keer ooit dat een commercieel bedrijf een bemande ruimtecapsule lanceerde.

De vlucht is vertrokken met een dag vertraging, zaterdag waaide het nog te hard.

Vier tegelijk

Aan boord van de capsule zijn drie Amerikanen en een Japanner, die volgens planning dinsdagochtend vroeg Nederlandse tijd bij het ISS aan moeten komen. Het is voor het eerst dat er vier bemanningsleden tegelijk bij het ruimtestation aankomen.

SpaceX-topman Elon Musk kon de lancering van de tweede bemande vlucht niet van dichtbij meemaken. Hij zit in quarantaine omdat hij naar eigen zeggen waarschijnlijk besmet is met het coronavirus.

Resultaten onderzoek
Uit dit onderzoek blijkt dat er een hele hoop verdeeldheid is onder de meningen. Zo gaf 33% aan dat ruimtereizen in de toekomst voor iedereen mogelijk zou zijn, 40% gaf aan dat dit waarrschijnlijk niet zo zal zijn en 27% gaf aan dat ze het niet wisten of geen mening konden vormen. De respondenten op Facebook hadden een andere mening. Zij gaven voornamelijk aan dat dit nog héél lang duurt voordat dit uberhaupt mogelijk zou zijn. We kunnen dus concluderen dat dit voor iedereen nog onduidelijk is. 

Over dit onderzoek
Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.