’Einde aan stalkende baas: geen appjes buiten werktijd’


Een baas zou werknemers die vrij zijn, niet meer mogen lastigvallen. Iedere werknemer moet het recht krijgen onbereikbaar te zijn, vindt oppositiepartij PvdA, aldus de Telegraaf.

Zeker zijn van ‘ongestoorde avonden’
De sociaaldemocraten willen dat „je zeker kunt zijn van een avond ongestoord op de bank zitten zonder allerlei mailtjes en appjes van je baas”, aldus PvdA’er Gijs van Dijk. Het moet makkelijker worden om uit te rusten van je werk en om werk en de zorg voor kinderen of anderen te combineren.

Hoge werkdruk en veel stress
De onbereikbaarheid is een van de voorstellen in het actieplan Voor een ontspannen samenleving, waarmee de PvdA komt in de Week van de Werkstress. Burn-out is beroepsziekte nummer 1 in Nederland. Veel mensen zitten ziek thuis vanwege de werkdruk en stress, waarschuwt Van Dijk. De PvdA wil ook dat je zelf je werktijden kunt indelen. Ook zijn betere verlofregelingen nodig.

Baas stuurt af en toe berichten buiten werktijd
Veel Nederlanders zullen niet zoveel merken als er een regeling komt voor het bereiken van werknemers buiten werktijden, want 23 procent zegt dat zijn / haar werkgever geen berichten stuurt buiten werktijden, aldus de Opiniemeters poll. De grootste groep Nederlanders (27 procent) zegt dat zijn / haar baas af en toe berichten buiten werktijd stuurt. Maar 10 procent zegt vaak berichten te krijgen buiten werktijd. 8 procent geeft aan geen baas te hebben of eigen baas te zijn. 26 procent van de Nederlanders geeft aan helemaal geen werk te hebben.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 3.099 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.