EU-leiders in Brussel stemmen in met Brexit-akkoord


De regeringsleiders van de EU-landen hebben hun zegen gegeven aan het Brexit-akkoord. Op een top in Brussel stemden zij zondag in met het lijvige scheidingsverdrag én een politieke verklaring over de relatie na het Britse vertrek, aldus NU.nl.

Voorzitter Europese Commissie
"Dit is de best mogelijke overeenkomst en de enig mogelijke", zei Jean-Claude Juncker naderhand tijdens een persconferentie. De deal moet nog worden goedgekeurd door het Europese en het Britse parlement. In het Britse Lagerhuis lijkt daar nu geen meerderheid voor te zijn.

"Het is geen goed idee voor ons om het Lagerhuis de les te lezen'', aldus Juncker. "Maar zij die de deal zullen afwijzen in de hoop op een beter akkoord, zullen direct teleurgesteld worden.'' Volgens Juncker is het een "trieste dag" en is het akkoord een "tragedie" die voor beide partijen hard zal zijn

Het Britse parlement zal nog vóór Kerst over het principeakkoord stemmen.

Moet Nederland ook uit de EU stappen?
Vóór kerst zal er dus duidelijkheid komen over het principeakkoord. Is Nederland de volgende die uit de EU moet stappen? Dat hebben we aan de leden van Opiniemeters gevraagd. Ongeveer 25 procent van Nederland is het daarmee eens. Zij vinden dat Nederland het voorbeeld van Groot Brittannië moet volgen dus uit de EU moet stappen. Anderzijds vinden de meeste Nederlanders, zo’n 55 procent, dat een vertrek uit de EU een vergissing zou zijn.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 4.136 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.