Fors hogere beloning voor ING-topman Hamers


Ralph Hamers, bestuursvoorzitter van ING, krijgt een flink hogere beloning. Zijn salaris wordt verhoogd met 50 procent. De raad van commissarissen van de bank vindt dit gerechtvaardigd, omdat hij veel te weinig zou verdienen.

Onderbetaald?
Om het argument dat Hamers te weinig verdiende te ondersteunen heeft ING een grafiek gemaakt waarin de waarde van het bedrijf en de beloning van de ceo met de Euro Stoxx 50-bedrijven (de grootst beursgenoteerde bedrijven in Europa) wordt vergeleken.

Daaruit blijkt dat ING op de negentiende plek staat als het gaat om beurswaarde en op plek 44 als het gaat om de beloning voor de ceo. In het Financieele Dagblad zegt president-commissaris Jeroen van der Veer: "Hamers is eredivisie, maar werd Jupiler League betaald."

Mening van de bank
De bank zegt dat 'het beloningsbeleid van ING zich richt op een evenwichtige beloning, zodat we hooggekwalificeerd personeel kunnen aantrekken en behouden'. 

Grote meerderheid vindt loon te hoog
Het overgrote deel van de deelnemers aan de Opiniemeters Poll vindt het salaris van de ING-topman te hoog. Een meerderheid van 82 procent vindt het salaris zelfs zo hoog dat ze het nergens op vinden slaan. 11 procent vindt het salaris te hoog, ook al betreft het een topfunctie. Een minderheid van 4 procent vindt het salaris meevallen of vindt het salaris passen bij de topman mits hij van grote waarde is voor het bedrijf.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 4.573 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.