Geen kerst zonder Home Alone


Dertig jaar na dato is de filmserie van Home Alone nog steeds enorm populair bij heel veel huishoudens. Veel mensen verkiezen deze veel ook als dé kerstfilm om te kijken tijdens de kerstdagen. Veel televisiezenders spelen hier handig op in door ze standaard elk jaar uit te zenden tijdens de kerstdagen.

Best bijzonder
Filmmaker Martin Koolhoven stelt ‘het is voor Nederland best bijzonder dat zo’n oude film populair is’. Over het algemeen willen mensen graag het nieuwste van het nieuwste zien. Het rare is dat juist Home Alone ontzettend populair blijft. Wellicht omdat nog steeds veel mensen fijne associaties bij de film hebben.

Oude gewoontes
Home Alone blijft dus een ontzettend populaire kerstfilm om te zien, ongeacht hoe oud de filmserie is. Echter blijken Nederlanders niet persé Home Alone te hoeven kijken tijdens kerst, dat blijkt uit onze Opiniemeters poll. Ongeveer 50 procent van Nederland geeft aan doorgaans géén Home Alone film te kijken rond kerst. Daarentegen zegt 26 procent dat ze de film niet persé te hoeven kijken, behalve als het toevallig op TV is. Slechts 12 procent van Nederland geeft aan dat Home Alone een vaste traditie is rond kerst.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 3.951 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.