Grote ergernis over pakketbezorgers


Het is een ergernis van veel mensen. Je bestelt iets online en vervolgens wordt dat pakketje niet goed bezorgd. Het ligt in de stromende regen voor de deur, of er is al getekend door de bezorger, aldus RTL Nieuws.

Veelvoorkomende klachten
Op onze oproep kwamen duizenden klachten binnen. De Consumentenbond herkent de ergernissen. "Pakketjes die door de brievenbus gepropt worden en daardoor beschadigd raken. Soms raakt zelfs de brievenbus beschadigd of tekent de bezorger zelf. We zien ook een toename in het aantal klachten, ik ben bang dat dat alsmaar oploopt", laat een woordvoerder weten.

Klachtenkompas
PostNL staat geregeld op nummer één in de Klachtenkompas, het online-klachtenplatform van de Consumentenbond. Volgens PostNL, een van de grootste pakketbezorgers, zijn er de laatste tijd juist minder klachten binnengekomen. Volgens hen worden bezorgers ook altijd op fouten aangesproken.

Steun en zwaar werk
Toch nemen ook veel mensen het onder onze oproep voor de postbezorgers op. Eerder lieten ook twee postbezorgers aan RTL Nieuws weten dat het werk zwaar is en dat klanten niet altijd lieverdjes zijn. "We krijgen per pakketje betaald", zei pakketbezorger Elwin Hammer. "Als je bij mensen zelf of bij hun buren bezorgt, krijg je 100 procent van het bedrag. Als mensen niet thuis zijn en je het pakket weer mee terug moet nemen, krijg je maar 50 procent. Dus als niemand de deur open doet, kan dat wel even zuur zijn.

Heeft de postbode jouw pakket wel eens verkeerd bezorgd?
Ondanks dat  er veelvoorkomende klachten binnenkomen, zegt maar 28 procent van de Nederlanders dat hun pakket verkeerd wordt bezorgd, volgens de resultaten van de Opiniemeters poll. Zeker 66 procent van de Nederlanders vinden dat de postbodes de pakketten goed en netjes bezorgen.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 6.555 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

 

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.