Grote politiemacht weet tientallen boeren uit Apeldoorn te weren


Een grote groep boeren met trekkers reed woensdagavond rond bij Apeldoorn nadat ze zich bij Kanaal Zuid hadden verzameld. Omdat ze zowel bij het centrum als de A1 door een grote politiemacht werden tegengehouden, verliet de massa Apeldoorn waar vanavond een noodverordening van kracht is.

Met een grote politiemacht op de been en afgesloten wegen, lijkt de overheid woensdagavond een duidelijk signaal af te geven. Na de escalaties van dinsdagavond waarbij politieagenten werden belaagd en auto’s werden vernield, trekken de autoriteiten een duidelijke streep in het zand. 

Onder meer de Europaweg werd uit voorzorg hermetisch afgesloten om te voorkomen dat de groep het politiebureau zou kunnen bereiken. Op het bureau zitten negen mensen die gisteravond bij protestacties werden aangehouden. Via sociale media werd een bevrijdingsactie aangekondigd.

Bij het A1-viaduct over Kanaal Zuid kwamen de tientallen boeren met trekkers woensdagavond samen. Agenten gingen daar met de boeren in gesprek. Sommige boeren probeerden nog langs de linies van de politie te komen, ze werden net zo hard weer teruggestuurd.

Resultaten onderzoek
We hebben het de mensen via een poll op Opiniemeters gevraagd. Hieruit is gebleken dat 70 procent het eens is met de stelling: ''De boerenprotesten hebben de grenzen overschreden”. 25 procent is niet eens met de stelling en 5 procent heeft er geen mening over. 

Aan deze Opiniemeters poll deden 2.792 deelnemers mee.

Bron: De Stentor

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.