In de hitte naar school: ouders geven kinderen eigen airco mee


Zowel in het noorden als in het zuiden van Nederland zijn de scholen weer begonnen. Dat betekent voor veel leerlingen dat ze vandaag met temperaturen boven de 30 graden verplicht op hun stoeltje moeten blijven zitten. In Eemnes gaven bezorgde ouders hun kroost daarom een airco mee naar school, aldus het AD.

Comfortabel
De hele dag stilzitten is voor volwassenen al geen feest in deze hitte, voor kinderen is het zeker geen pretje. Ouders uit het Utrechtse Eemnes, waar basisschoolleerlingen vandaag hun eerste schooldag hadden, besloten deze eerste dag zo comfortabel mogelijk te maken en gaven de kinderen vanmorgen een airco of ventilator mee naar school.

Code geel
Niet alleen in Eemnes is het heet. Het KNMI heeft net als het afgelopen weekend voor heel Nederland code geel afgegeven. Vanmiddag ontstaan er enkele stapelwolken en heel misschien valt er aan het einde van de middag of in de avond in het oosten een onweersbui, vertellen de weermannen van Weerplaza.

Onweer
Het weer slaat waarschijnlijk om op woensdag 28 augustus. Het wordt dan nog wel een warme dag, maar wel eentje die  wordt afgesloten met regen- en onweersbuien, verspreid over Nederland.

Wel of geen aangepast rooster?
De hele dag in de klas zitten met deze hitte is geen pretje. Je hebt het continu benauwd, waardoor je je slecht kan concentreren en weinig meekrijgt van de uitgelegde leerstof. We hebben de mensen van Opiniemeters gevraagd of zij denken dat een aangepast rooster hiervoor een oplossing kan zijn. Uit dit onderzoek blijkt dat 69 procent van de deelnemers vindt dat er een aangepast rooster moet komen; 31 procent is het oneens of maakt het niet uit.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 1687 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.