Instagram laat gebruikers tijdslimieten instellen


Moederbedrijf Facebook kondigde de pagina begin augustus aan, inmiddels is de functie daadwerkelijk te gebruiken. Gebruikers kunnen naar hun Instagram-profiel gaan, tikken op het menu-icoon rechtsboven in beeld en vervolgens kiezen voor 'Je activiteit' om de pagina te openen, aldus Nu.nl.

De app geeft vervolgens aan hoeveel minuten de gebruiker gemiddeld per dag op Instagram kijkt. Ook zijn dagelijkse limieten in te stellen. Gebruikers krijgen dan bijvoorbeeld na een halfuur een melding dat hun limiet is bereikt.

De functie moet mensen meer inzicht geven in hoeveel ze de app gebruiken. Via de activiteitspagina is daarnaast in te stellen welke meldingen moeten worden ingeschakeld.

Op Facebook is de functie nog niet uitgerold, al werd in augustus ook voor die app een activiteitspagina beloofd. Het is niet bekend wanneer die optie uitkomt.

De techbedrijven Google en Apple hebben functies in hun mobiele besturingssystemen Android en iOS ingebouwd, waarmee mensen hun gebruik kunnen bijhouden. Zo kunnen ze applimieten instellen en bekijken hoe veel uur per week ze hun telefoon gebruiken.

Moet er een tijdslimiet ingesteld worden op elk social media platform?

Dat hebben we aan de leden van Opiniemeters gevraagd. Ongeveer 40 procent is het oneens met deze stelling. Zij zien de toegevoegde waarde van een tijdslimiet op social media kanalen niet in. Anderzijds zegt ongeveer 30 procent van de panelleden wél positief te staan tegenover een tijdslimiet.

Over dit onderzoek

Aan deze Opiniemeters poll deden 4.408 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.