’Jongeren kunnen zonder problemen online alcohol kopen’


Jongeren kunnen online zonder veel problemen aan alcohol komen. Pakketbezorgers moeten controleren op leeftijd, maar het systeem is zo lek als een mandje. Dat blijkt uit een steekproef van vlogger Sven van der Meulen van Vrije Vogels, aldus de Telegraaf.

Bol.com geschrokken
Bol.com, de webshop waar hij de drank bestelde, reageert geschrokken, schrijft het AD donderdag. Van der Meulen liet de alcohol op zes verschillende momenten thuis in Meppel bezorgen en filmde dat met een verborgen camera. Het ging in alle zes de gevallen om andere bezorgers, en om verschillende soorten drank, van bier tot sterke drank. De vlogger bestelde de flessen drank via bol.com bij Albert Heijn en Gall&Gall, zij werden in alle gevallen bezorgd door Dynalogic.

Slechts in twee gevallen gecontroleerd
Vijf keer nam Van der Meulen de alcohol zelf in ontvangst. Volgens de door bol.com gehanteerde regels moet de bezorger bij personen tot 25 jaar de identiteit checken, maar dat gebeurde slechts in twee gevallen.

Over dit onderzoek
Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

© Foto: Hollandse Hoogte

 

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.