Kinderboekenweek 2018


Vanaf morgen (3 oktober) tot en met 14 oktober 2018 is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Vriendschap’, onder het motto ‘Kom erbij!’, aldus zwartewaterkrant.nl en NOG.nl.

Boekenweek ‘Vriendschap’
Zoals boven aangegeven, is het thema van de Kinderboekenweek dit jaar ‘Vriendschap’. Vrienden zijn er in het echte leven, maar tegenwoordig komt steeds meer vriendschappen van online. Via games of YouTube, bijvoorbeeld. Bibliotheken maken gebruik van de Boekenweek om nieuwe leden te werven. Door de Kinderboekenweek komen er kinderen naar de bibliotheek en ouders kunnen hun kind dan lid laten worden van de bibliotheek. Kinderen en jongeren tot 18 jaar kunnen zich gratis aanmelden bij bibliotheken.

Scholen doen ook mee
Leerkrachten kunnen samen met de leerlingen elke dag aan de slag met een onderzoeksvraag over vriendschap die zijn te vinden op Ahaindeklas.nu. De Aha-vragengenerator is een praktische tool met inspirerende lesideeën voor Wetenschap & Techniek. Met deze tool gaan leerkracht en leerling tijdens een digibordles van slechts 15 minuten samen op zoek naar een antwoord op een slimme vraag. Hiermee beleven ze gegarandeerd een Aha!-moment.

Kinderboekenweek een goed initiatief?
We hebben onze leden gevraagd of zij Kinderboekenweek een goed initiatief vinden om kinderen te stimuleren en uit de Opiniemeters poll bleek dat 77 procent van de Nederlanders de Kinderboekenweek een goed initiatief vindt. Er is een kleine groep Nederlanders (15 procent) die vindt dat kinderen wel gestimuleerd moeten worden om te gaan lezen, maar die denkt dat de Kinderboekenweek niet werkt. Slechts 2 procent van de Nederlanders vindt dat kinderen helemaal niet gestimuleerd hoeven te worden om te lezen.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 2.889 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.


 

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.