Klanten Albert Heijn hoeven niet meer langs de kassa


Supermarktgigant Albert Heijn heeft de eerste twee winkels geopend waar klanten helemaal niet meer langs de kassa's hoeven. Met een speciale kaart of de eigen telefoon worden boodschappen aan het schap al afgerekend, aldus het AD.

AH to go’s
De twee AH to go’s in het Amsterdams Medisch Centrum hebben de Europese primeur, klanten hoeven niet meer langs de kassa, ook niet langs de zelfscankassa. Volgens Albert Heijn is het de bedoeling dat er straks in alle tachtig AH to go-winkels geheel zonder kassa kan worden afgerekend.

Tap to go-kaart
Klanten die gebruik willen maken van het systeem hebben een zogenaamde tap to go-kaart van de winkelketen nodig of kunnen winkelen met een speciale app op hun telefoon. Met de kaart of de telefoon tikt de klant tegen het prijskaartje op het schap van een product. De klant kan daarna meteen het product pakken en de winkel verlaten. Na 10 minuten wordt het bedrag automatisch van de rekening afgeschreven.

Niet iedereen kan met de telefoon winkelen. Voorlopig werkt het alleen op Android. Andere besturingssystemen als iOS en Windows volgen later.

Tap to go-kaart gebruiken
30 procent van de Nederlanders zegt de Tap to go-kaart of – app wel te willen gebruiken, volgens de Opiniemeters poll. 18 procent zegt dit nog niet zeker te weten. 52 procent van de Nederlanders zegt dat ze in eerste instantie gewoon de kassa blijven gebruiken en niet aan het schap door middel van een kaart of een app willen betalen.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 2.856 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.