Man heeft raketwerper in bagage op vliegveld: ‘Souvenir uit Koeweit'

Heb jij wel eens een illegaal souvenir uit het buitenland mee terug naar Nederland genomen?
Ja
Nee
Geen mening
Er is momenteel 15359 keer gestemd.

De Amerikaanse beveiligingsdiensten keken onlangs vreemd op toen ze op de luchthaven van Baltimore een man betrapten met een raketwerper in zijn bagage. En ze keken mogelijk nog vreemder toen ze zijn uitleg hoorden: hij had het wapen meegebracht uit Koeweit ‘als souvenir’, aldus het AD.

Veiligheid reizigers
De Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA), die toezicht houdt op de veiligheid van reizigers in de Verenigde Staten, maakte het ongewone nieuws bekend.

Militaire wapen
De betrokken man uit Jacksonville, Texas was tegengehouden op de luchthaven Thurgood Marschall Airport van Baltimore/Washington. De TSA haalde er na de ontdekking van het militaire wapen de luchthavenpolitie bij, die de man meenam voor verhoor.

Souvenir
De man vertelde dat hij in het leger zat en thuiskwam van een missie in Koeweit. De raketwerper was een ‘souvenir’ dat hij had meegebracht. Het wapen werd in beslag genomen, maar de man mocht zijn reis naar huis later wel voortzetten.

Over dit onderzoek
Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.