Marokko voert tijdens jaarwisseling zes uur lang avondklok in


De Marokkaanse autoriteiten stellen een avondklok in tijdens Oud en Nieuw, meldt Morocco World News. Iedereen moet op 1 januari tussen 0.00 en 6.00 uur binnenblijven. Aldus nu.nl.

Alle nieuwjaarsfeesten in uitgaansgelegenheden en hotels moeten om 23.30 uur afgelopen zijn.

Marokko heeft tot de maatregelen besloten om de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus tegen te gaan, laat de regering weten. In Marokko is vanwege de coronapandemie een noodtoestand van kracht.

Sinds de uitbraak van COVID-19 zijn ruim 952.000 positieve tests en bijna 15.000 coronagelateerde sterfgevallen in het land geregistreerd. Volgens wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft Marokko, dat ongeveer 37 miljoen inwoners telt, een vaccinatiegraad van 62 procent.

Resultaten onderzoek
We hebben het de mensen via een poll op Opiniemeters gevraagd. Hieruit is gebleken dat 58 procent het eens is met de stelling: “Tijdens de jaarwisseling is een avondklok begrijpelijk”. 33 procent is niet eens met de stelling en 9 procent heeft er geen mening over. 

Aan deze Opiniemeters poll deden 7794 deelnemers mee.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.