Milieuclub Urgenda krijgt platform in soap GTST


Milieuclub Urgenda krijgt platform in soap GTST

De stichting Urgenda heeft een opvallend platform gevonden om haar strijd voor groene maatregelen buiten de rechtszaal voort te zetten. Tien weken lang is de radicale milieugroepering betrokken bij de totstandkoming van Goede tijden, slechte tijden. Volgens directeur Marjan Minnesma zou daarvoor niet betaald zijn. RTL, dat de serie uitzendt, zegt echter van wel, Aldus de Telegraaf.

Meer maatregelen om co2-uitstoot te beperken
De beweging verwierf landelijke bekendheid met rechtszaken tegen de overheid die ertoe moeten leiden dat opeenvolgende kabinetten meer maatregelen nemen om de CO2-uitstoot te beperken. De laatste overwinning van Urgenda, afgelopen oktober, kan, als het aan sommige politici ligt, leiden tot draconische maatregelen. Zo stelde D66-fractievoorzitter Rob Jetten toen al voor om de maximumsnelheden op onze snelwegen te verlagen.

Vlogger
Alsof de burger daar niet al genoeg mee belast zou worden, worden ze nu ook al in de populaire soapserie Goede tijden, slechte tijden (GTST) vermoeid met de opvattingen van de milieuclub. Die staat tien weken lang in de aftiteling van het programma onder het kopje ’mede mogelijk gemaakt door’. Prompt vond Lucas Sanders (Ferry Doedens) de liefde bij de knappe ’duurzaamheidsvlogger’ Flo Wagenaar (Roel Dirven).

Milieuorganisatie mag haar ideeën in een soap verwerken
Stichting Urganda voegt dus haar ideeën toe aan de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Maar wat vindt Nederland daar nu van? 48 procent van de Nederlanders vindt dat een milieuorganisatie haar ideeën voor een duurzamer Nederland mag verwerken in een soap. 24 procent is het daar niet mee eens.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

©Stichting Urgenda

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.