Nationaal Hitteplan van kracht


Omdat het warme weer aanhoudt, heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandag het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Het RIVM roept mensen op om extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen, aldus het AD.

Extra alert
,,Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken. Ook de zonkracht is de komende dagen hoog. De huid kan dan binnen vijftien minuten verbranden'', waarschuwt het gezondheidsinstituut.

Verpleeghuizen
De Inspectie Gezondheidszorg gaat extra controleren bij verpleeghuizen en gehandicaptenzorginstellingen of de regels die gelden tijdens een hittegolf goed worden nageleefd. Zo wordt er extra gelet of ouderen voldoende te drinken krijgen en of zorginstellingen voor voldoende koelte zorgen.

Goed idee
Veel mensen vinden het goed dat er een dergelijk hitteplan is. Zo geeft 80 procent van Nederland aan dat het goed is dat er richtlijnen voor zorgverleners zijn waarin staat hoe ze om moeten gaan met de warmte.

11 procent vindt het maar onzin. Een deelnemer geeft aan via Facebook: “Ik vind het maar een zinloos plan. Alle "tips" die worden gegeven zijn dingen waar je zelf ook al lang aan hebt gedacht. En ook wanneer er geen hitteplan is moet je goed op de ouderen e.d. letten wanneer het warm is.”

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 2.459 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.