Nederlander wil geen zelfrijdende auto.


De zelfrijdende auto komt steeds dichterbij, maar de meeste Nederlanders moeten er nog weinig van hebben. Dat blijkt uit een onderzoek door Maurice de Hond.

Niet heel enthousiast
Slechts een derde van de Nederlanders is enthousiast over de komst van de zelfrijdende auto. Ruim de helft van de automobilisten willen graag zelf blijven rijden. Het onderzoek is gedaan op verzoek van Zelfsturing.it, een nieuw initiatief van trendwatcher Vincent Everts. Zelfsturing is de toekomst, zegt hij.

Over dit onderzoek
Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.