Onderwerp van de week: 2017


We hebben alweer een aantal dagen van het nieuwe jaar gehad en daarom hadden we jullie wat vragen voorgelegd over: 2017.

Gelukkig nieuw jaar!
We hebben inmiddels al veel mensen een gelukkig nieuw jaar gewenst, maar tot wanneer mag je dit eigenlijk doen? Bijna de helft vindt dat je na 6 januari (3 koningen) echt moet stoppen met het wensen van een gelukkig nieuw jaar. Toch vindt 13 procent dat je iemand het hele jaar door wel een gelukkig nieuw jaar mag wensen.

Positief 2017
Of het ook een gelukkig nieuw jaar wordt is altijd maar weer de vraag. 37 procent verwacht dat 2017 hetzelfde zal brengen als vorig jaar. 30 procent ziet het echter beter in en verwacht dat 2017 positiever zal worden dan 2016. Helaas denkt 11 procent het tegenovergestelde.

Nieuwjaarsduik
Bij het nieuwe jaar hoort natuurlijk de traditionele nieuwjaarsduik. Althans, dat zou je denken. 96 procent van de deelnemers aan de Opiniemeters poll doet niet meer aan een nieuwjaarsduik. Ik hoor zelf ook bij deze 96 procent, het water is naar mijn mening veel te koud om daar nu in te duiken.

Goede voornemens
Aan het begin van het jaar wordt er vaak gesproken over goede voornemens. Toch doet 73 procent van de deelnemers aan deze poll niet aan. 20 procent heeft wel goede voornemens gedaan en de rest moet deze voor 2017 nog doen.

Onderwerp voor goede voornemens
Voor de mensen die dit jaar aan goede voornemens doen, is gezondheid (60 procent) het belangrijkste onderwerp. Daarnaast zijn sociale (12 procent), financiële (11 procent) en werk gerelateerde (10 procent) ook belangrijke onderwerpen voor goede voornemens.

Goede voornemens of niet, we hopen natuurlijk dat 2017 voor iedereen een geweldig jaar gaat worden!

Over dit onderzoek
Aan deze vijf Opiniemeters polls deden de volgende hoeveelheid deelnemers mee:

  • Gelukkig nieuw jaar: 2.602 respondenten
  • Positief 2017: 3.272 respondenten
  • Nieuwjaarsduik: 3.655 respondenten
  • Goede voornemens: 2.289 respondenten
  • Onderwerp voor goede voornemens: 4.177 respondenten

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur
Mark