Onderzoek ministerie: ook toekomst voor thuiswerken na corona


Grote bedrijven willen ook na de coronacrisis blijven inzetten op thuiswerken. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. "Thuiswerken is een blijvertje", luidt de conclusie, Aldus RTL Nieuws.

Afgelopen jaar hebben werkgevers al flink geïnvesteerd om thuiswerken mogelijk te maken. Er is bijna geen bedrijf dat niet aan online vergaderen doet. Veel werknemers hebben op kosten van de zaak een goede bureaustoel of andere voorzieningen gekregen om beter vanuit huis hun werk te kunnen doen.

Minder verkeer

De helft van de 1100 ondervraagde bedrijven zegt komend jaar door te willen gaan met investeringen om thuiswerken te vergemakkelijken. Volgens staatssecretaris Van Veldhoven (IenW) is dat goed nieuws, want meer thuiswerken betekent minder verkeer op de weg en in de trein.

Het Sociaal en Cultureel Planbureau deed ook onderzoek naar thuiswerken. Als het aan werknemers ligt, wordt de combinatie van thuis en op kantoor werken gebruikelijker dan voor corona. Vooral dat je zelf je werktijden kunt indelen, wordt als positief ervaren.

Extra belastend

Overigens is niet voor iedereen thuiswerken een voordeel. Het kan ook extra belastend zijn. Volgens het SCP is daarom van belang dat werknemers zelf de keuze krijgen of ze willen thuiswerken en hoe vaak dan.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.