Op deze kaart vind je alle uitslagen van de verkiezingen in de VS


Onderstaand bericht komt vanuit NOS.nl. 

Bekijk op onderstaande kaart de uitslagen van de verkiezingen in de Verenigde Staten. Bovenin zie je hoeveel kiesmannen Donald Trump en Joe Biden al behaald hebben. Op de kaart is de uitslag per staat te zien. De uitslagen worden getoond op basis van de data van de verkiezingsdienst van persbureau AP.

Media VS roepen Biden uit tot winnaar verkiezingen, Trump kondigt  rechtszaak aan | NOS

Het kan gebeuren dat de NOS online, op radio of tv al een (verwachte) uitslag meldt die nog niet verwerkt is op deze kaart. Voor onze berichtgeving volgen we naast de data van AP de exitpolls en uitslagen bij andere grote Amerikaanse media. Als meerdere grote nieuwsbronnen dezelfde uitslag melden, doet de NOS dat ook, met verwijzing naar die bronnen.

Lichtgekleurde staten op de kaart krijgen die kleur op basis van AP's expected vote. Zie voor meer informatie de uitleg op de kaart.

Resultaten onderzoek
Er was een grote meerderheid die aangaf dat ze blij waren met de aankondiging van de nieuwe president. Biden zal namelijk per januari Trump overnemen. 78% van de respondenten gaf aan blij te zijn met Biden als nieuwe president. 8% was niet blij met deze aankondiging en 14% wist zich geen mening te vormen. 

Over dit onderzoek
Aan dit onderzoek deden 6600 mensen mee. 
Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.