Op Dierendag geen vlees of vis voor Utrechtse ambtenaren


De gemeente Utrecht doet dit jaar voor het eerst mee aan de campagne ‘Eet Geen Dierendag’ van Wakker Dier. In de bedrijfsrestaurants van de gemeente wordt op Dierendag geen vlees of vis geserveerd, aldus het AD.

De Partij voor de Dieren had de gemeente gevraagd mee te doen. De PvdD hoopt dat andere gemeenten het Utrechtse voorbeeld zullen volgen, en op 4 oktober ook geen vlees en vis serveren binnen de gemeentelijke organisatie.

Vegetarisch eten in Utrecht
Raadslid Eva van Esch van de PvdD: ,,Onze pleidooien om vaker vegetarisch en plantaardig te eten binnen de gemeentelijke organisatie beginnen steeds meer vruchten af te werpen. Bij iedere bijeenkomst wordt minimaal de helft vegetarisch/plantaardig eten geserveerd. Er word minder vlees en vis ingekocht door de gemeente. En Dierendag blijft nu echt een dag waarop de gemeente een vegetarisch aanbod heeft in de bedrijfsrestaurants.’’

En hoe zit dat met Nederland?
Via de Opiniemeters poll hebben we de Nederlanders gevraagd of zij met Dierendag vlees, vis of gevogelte gaan eten. 13 procent zegt dit niet te gaan doen, speciaal omdat het Dierendag is. 8 procent van de Nederlanders zegt sowieso geen vlees, vis of gevogelte te eten, of het nu dierendag is of niet. De grootste groep (43 procent) zegt dat ze gewoon vlees, vis of gevogelte gaan eten.

Over dit onderzoek.
Aan deze Opiniemeters poll deden 3.068 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

© Door Stichting Wakker Dier - wikiportret.nl, GFDL, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=22042571

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.