Op jacht in de kringloopwinkel is helemaal booming


Soms vind je plots het pronkstuk waar je op gehoopt had, een andere keer zoek je een half uur en vind je dan pas waar je naar zocht. Een avontuur is het in ieder geval en we doen het steeds vaker: shoppen in een kringloopwinkel, aldus metronieuws.nl.

Meer vraag en aanbod
Waar we vroeger nog huiverig waren om naar binnen te stappen, zijn we dat nu steeds minder vaak. Sterker nog, er wordt steeds meer kleding gekocht in die zaken. En waar vraag is, komt aanbod: de winkels verschijnen steeds vaker in het straatbeeld.

Meer omzet
Dat blijkt ook wel uit cijfers van de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN). Daarvan heeft BKN er zo’n 200, waarmee ze een groot deel van de Nederlandse kringloopwinkels beslaat. Vorig jaar nam het aantal geregistreerde kringloopbedrijven voor de vierde keer op rij toe met 7 procent. Ook steeg de gemiddelde omzet, dit keer met 4 procent tot ruim honderd miljoen euro.

Milieubewuste keuze
Omdat de kleding al een ander leven heeft gehad, is kiezen voor gebruikte kleding ook meteen een heel milieubewuste keuze, benadrukt Reinders. „Voor een nieuwe spijkerbroek is 1000 liter water nodig. Voor een tweedehandsspijkerbroek nog niet eens een procent.

Over dit onderzoek
Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

©Français: Magasin de recyclage

 

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.