Opiniemeters review: Inventum airfryer


Bij Opiniemeters worden er naast het invullen van online onderzoeken, ook producten getest. Deze keer is de Inventum Gf250hl airfryer getest door een aantal Opiniemeters leden. Het product is onder andere getest op verpakking, functionaliteit en gebruik.

Verpakking
De airfryer zit in een goed, stevig verpakte doos waardoor deze wel tegen een stootje kan. Het apparaat zit in de doos stevig in het piepschuim verpakt met een nette plastic zak om het apparaat en de bijbehorende stekker. Verder zitten alle bijbehorende onderdelen van de airfryer netjes in de verpakking. Al met al is er niks aan te merken op de manier waarop de airfryer verpakt is.

Functionaliteit
Het aansluiten van de airfryer spreekt voor zich en is zeer eenvoudig. Voor het eerste gebruik is het makkelijk om de bijbehorende handleiding er even bij te hebben zodat je weet hoe je bepaalde zaken moet instellen. Er is eigenlijk niet zoveel nodig om de airfryer gelijk te gebruiken, je kon gelijk van start.

Je hebt geen middelen om het eten te draaien/schudden, waardoor je het regelmatig zelf moet schudden om ervoor te zorgen dat alles krokant wordt. Voordeel hiervan is dat het eten kapot gaat. Een nadeel hiervan is dat je in de gaten moet houden wanneer je moet schudden.

Gebruik
Bij een aantal testers is bij het eerste gebruik van de airfryer een plasticgeur geroken, afkomstig van de airfryer. Dit heeft verder geen invloed gehad om de smaak van het eten. Daarnaast kan het plastic schuifje wat lastig zijn om te gebruiken. Verder is het product in gebruik er makkelijk te bedienen. 

Patat en snacks
Allereerst is de airfryer getest met patat en snacks. Er past voldoende friet in de bak om te frituren. De patat is net zo krokant als wat je bij frituurpatat bent gewend. Snacks is daarentegen een ander verhaal. Zo blijven frikandellen wat te sompig en bitterballen of kroketten worden niet krokant.

Andere gerechten
Naast patat en snacks kan je veel verschillende soorten gerechten in de airfryer klaarmaken. Aardappels, vlees, groente, het kan er allemaal in. Er honderden recepten te vinden voor de airfryer, wat het gebruik van het apparaat weer makkelijker maakt.

Reiniging
De reiniging is erg gemakkelijk. Je kan meerdere onderdelen uit de airfryer halen om deze in de vaatwasser te stoppen.

Eindoordeel
De testers van de Inventum airfryer zijn tevreden over het product. Het is makkelijk te gebruiken en je kan er veel verschillende gerechten in bereiden. Toch zijn een aantal producten, bijvoorbeeld frikandellen of kroketten, minder geschikt voor de airfryer.

Pluspunten

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Patat is lekker krokant
  • Goed te reinigen
  • Geen rookwalmen
  • Gezonder dan frituren
  • Verschillende soorten producten kunnen in de airfryer
  • Veel gerechten voor de airfryer te vinden

Minpunten

  • Snacks uit de airfryer zijn minder krokant
  • Bij het eerste gebruik komt er een stevige plasticgeur vanaf


Totstandkoming review
Deze review is tot stand gekomen door een producttest, uitgevoerd door de volgende Opiniemeters leden:
T. Reznich
O. Verzantvoort
J. de Bree
C. Baars
W. Schriemer
S. Lammers 
C. Baars
J.C. Ferrières
I. Loer
M. Wubs

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.