Politiebonden willen meer agenten voor controleren appverbod


De politie heeft niet genoeg mankracht om alle nieuwe ideeën en speerpunten die het kabinet lanceert uit te voeren, zo stellen de politiebonden naar aanleiding van het plan om in juli 2019 een telefoonverbod voor weggebruikers in te voeren, aldus NU.nl.

Wetsvoorstel
Volgens een wetsvoorstel zou het verboden moeten worden om een mobiel elektronisch apparaat vast te houden tijdens het besturen van een voertuig, maar de politiebonden stellen dat de politie helemaal geen tijd heeft om op deze nieuwe regels toe te zien.

Overheid heeft beloofd 'veiligheidsmonitors' uit te voeren
Ook politievakbond ACP vindt het heel raar dat de overheid bij het lanceren van zulke nieuwe plannen geen veiligheidsmonitor uitvoert, zoals een tijd terug wel is afgesproken. "Iedereen in Den Haag weet hoe krap de bezetting nu al is en hoe zeer we nu al mensen tekortkomen om alle taken uit te voeren", stelt voorzitter Gerrit van de Kamp.

Het niet-handhaven van nieuwe wetten tast het gezag aan
De politiebonden klagen al langer over de enorme werkdruk waar agenten mee kampen en het feit dat Den Haag deze signalen niet serieus neemt. "Het zijn kleine dingetjes, horen we elke keer. Maar tien kleine dingetjes maken één hele grote. Die speling hebben we al jaren niet meer."

Goed dat er verbod komt?
80 procent van de Nederlanders vindt dat er een verbod moet komen op het vasthouden van een mobiel op de fiets, volgens de Opiniemeters poll. Daartegenover vindt maar 15 procent dat er geen verbod op het vasthouden van een mobiel op te fiets moet komen.

Over dit onderzoek.
Aan deze Opiniemeters poll deden 3.715 deelnemers mee

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.


©Picassa

 

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.