Postzegel wordt weer duurder


PostNL mag de postzegelprijzen volgend jaar verhogen naar 87 cent. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft het voorstel van PostNL goedgekeurd, aldus het AD.

Verhoging 5 procent
Een gewone zegel kost momenteel nog 83 cent, maar om de al jaren kelderende post betaalbaar te houden verhoogt PostNL dat tarief met bijna 5 procent. Het laagste frankeermachinetarief stijgt van 77 naar 81 cent. Een aangetekende brief gaat € 8,45 kosten, 5 cent meer dan nu. Het tarief voor binnenlandse pakketjes wijzigt PostNL niet. Dat blijft € 6,95.

Postzegels flink duurder geworden
Desalniettemin zijn postzegels afgelopen decennium flink duurder geworden. In 2010 kostte een zegel nog 44 cent. Al met al is de prijs met het nieuwe tarief in negen jaar bijna verdubbeld.

Derde kwartaal
De nieuwe postzegeltarieven vallen samen met PostNL's resultaten over het derde kwartaal van dit jaar. Die laten een bekend beeld zien: snel stijgende omzetten uit de pakketjesbezorging en een rappe daling van de hoeveelheden post. In de periode juli tot en met september daalde het aantal bezorgde brieven en kaarten  met bijna 12 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Over dit onderzoek
Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

 

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.