Regering en KNVB willen WK vrouwenvoetbal in 2027 naar Nederland halen


D66 wil dat Nederland in 2027 het WK vrouwenvoetbal gaat organiseren. De partij krijgt steun van coalitiepartijen VVD, CDA en ChristenUnie. Ook de KNVB ziet het plan zitten, schrijft NU.nl maandag.

Maandag zal Tweede Kamerlid Antje Diertens (D66) minister Bruno Bruins het plan voorleggen. Ze wil dat hij met de KNVB gaat praten om uit te zoeken wat de overheid kan doen om het WK naar Nederland te halen.

"Deze vrouwen verdienen volle stadions en media-aandacht. Ze zijn echt benaderbare rolmodellen voor meiden die sporten of die willen sporten", aldus Diertens.
 

Volle stadions bij EK
In de zomer van 2017 werd het EK voor het eerst in Nederland georganiseerd. Dat leidde tot uitverkochte wedstrijden van Oranje in Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Doetinchem en Enschede. Nederland verraste door voor het eerst in de geschiedenis het EK te winnen.
 

Toewijzing WK 2027
Nederland dacht eerst geen kans te maken op de organisatie van het toernooi doordat de Verenigde Staten het WK binnen wilden halen, maar in juni kreeg dat land samen met Canada en Mexico de organisatie voor het WK voor mannen in 2026.

De verwachting is dat FIFA in 2023 een beslissing neemt over de toewijzing van het toernooi in 2027.
 

Moet het WK vrouwenvoetbal van 2027 in Nederland gehouden worden?
Als het aan de leden van Opiniemeters ligt wél! Volgens de Opiniemeterpoll ziet ongeveer de helft (52 procent) van de Nederlanders het wel zitten om in 2027 het WK vrouwenvoetbal in Nederland te houden. Er heerst toch ook een klein beetje onverschilligheid, want ongeveer 40 procent zegt het eigenlijk niet zo veel uit maken.   
 

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 4.402 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

©Ailura

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.