Russische staatstelevisie bespreekt bom op Nederland


Op de Russische staatstelevisie is de mogelijkheid besproken Nederland te bombarderen. Dat gebeurde door Andrej Gurulyov, een parlementariër en oud-generaal in het Russische leger, en nauwe bondgenoot van dictator Vladimir Poetin. Volgens Gurulyov kan een bom op Nederland ‘Europa in de kou’ zetten. 

In de uitzending, die plaatsvond op 22 juni, zei Gurulyov uitgezocht te hebben wat de zwakke plekken van Europa zijn. Hij concludeerde dat niet minder dan 40 procent van alle ruwe olie bestemd voor Europa, binnenkomt in de haven van Rotterdam. Schakel die uit, en je ontneemt de Europese Unie een groot deel van zijn energievoorraad. ‘Misschien gebruiken we daar een atoombom voor, misschien ook niet,’ aldus de Rus. 

De Kremlin-oorlogspropagandamachine draait op volle toeren, helemaal sinds afgelopen week zowel Oekraïne als Moldavië kandidaat-lid van de Europese Unie zijn geworden en Litouwen Russische goederentransporten naar Kaliningrad blokkeerde. Op de Russische staatstelevisie wordt met enige regelmaat gesproken over een Derde Wereldoorlog, waarbij diverse wraakfantasieën op het westen worden losgelaten door de Russen. Een bombardement op Nederland is daarbij overigens niet de eerste keus, zo liet dezelfde Gurulyov later in de week nog weten in een ander gesprek op de staatstelevisie.

Resultaten onderzoek
We hebben het de mensen via een poll op Opiniemeters gevraagd. Hieruit is gebleken dat 41 procent het eens is met de stelling: '' Ik maak me zorgen om Rusland die met een bom dreigt”. 42 procent is niet eens met de stelling en 17 procent heeft er geen mening over. 

Aan deze Opiniemeters poll deden 1.049 deelnemers mee.

bron: BNNVARA.nl

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.