Serious Request 2018 zonder Glazen Huis


Serious Request 2018 zal geen Glazen Huis hebben. Anders dan voorgaande jaren worden niet drie dj's "opgesloten", maar maken drie teams van twee dj's wandeltochten langs acties voor verschillende goede doelen, aldus NU.nl.

"Het Glazen Huis is stukgeslagen", aldus radio-dj Sander Hoogendoorn, die een jaar geleden nog in het huis verbleef, op de zender.

Lifeline
Van 18 tot en met 24 december gaat de radiozender samen met het Rode Kruis de zogeheten 'Lifeline' maken. 24 uur per dag lopen drie teams van twee dj's langs verschillende acties die geld moeten opleveren voor goede doelen in binnen- en buitenland. De week eindigt in Tivoli Vredenburg in Utrecht, waar de Serious Request-actie in 2004 begon. Welke drie dj's dit zullen gaan doen, is nog niet bekend.

3FM kondigde aan zich 'te beraden'
De toekomst van Serious Request leek onzeker toen 3FM eerder dit jaar aankondigde zich "te beraden". Er gingen geruchten dat de zender helemaal geen actie wilde opzetten. In tegenstelling tot voorgaande jaren werd ook de locatie van het huis niet ruim van tevoren bekendgemaakt.

Glazen Huis
Dat Nederland zich heeft verheugt op de actie van 3FM met het Glazen Huis, blijkt wel uit de Opinimeters poll. 33 procent zegt het jammer te vinden dat het Glazen Huis stopt. Daar tegenover staat wel dat 28 procent het juist niet jammer vindt dat het Glazen Huis stopt. Het grootste deel van Nederland (37 procent) vindt het een goed idee dat er een nieuwe actie wordt uitgevoerd.

Over dit onderzoek.
Aan deze Opiniemeters poll deden 2.896 deelnemers mee

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.


©Apdency

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.