Shoppen via smartphone wint aan populariteit


Nederlanders bestellen tegenwoordig vaker via hun mobieltje dan via de tablet. In de laatste maanden van 2017 maakte 28 procent van de e-shoppers gebruik van zijn smartphone, 24 procent koos voor zijn tablet. Daarmee verliest de tablet voor het eerst terrein.

Meest gebruikte apparaten
Veruit de meeste bestellingen gebeuren nog altijd via de laptop, gevolgd door de desktop. Opvallend is het stijgende gebruik van de smartphone, blijkt uit de nieuwste cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor. Eind 2016 nam de smartphone nog plek vier in, maar is nu een plaats opgeschoven ten koste van de tablet.

Meer online aankopen
Dat Nederlanders massaal het onlineshoppen hebben omarmd, laten cijfers van de grote webjongens als Coolblue en Bol.com al wat langer zien. De laatste monitor toont een verdere groei: vorig jaar deed liefst 95 procent van de Nederlanders een of meerdere aankopen online.

Aandeel
Tezamen gaven ruim 13 miljoen e-shoppers 22,51 miljard euro uit aan online bestedingen, wat neerkomt op een groei van 13 procent ten opzicht van het jaar daarvoor. Volgens directeur Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org bewijst deze stijging dat het aandeel online verkopen van producten almaar blijft doorgroeien. ,,Het wordt steeds belangrijker binnen de Nederlandse detailhandel'', concludeert hij. 

Shoppen via de Smartphone
De meerderheid van de deelnemers aan de Opiniemeters Poll shoppen nooit via de smartphone. Dit betreft 55 procent van de deelnemers. 22 procent shopt maandelijks via de smartphone. 13 procent doet dit wekelijks en een kleine 10 procent shopt jaarlijks via de smartphone. Wellicht dat er in de toekomst meer geshopt zal worden via de smartphone.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 4.573 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.