Stelling: Geld dividendbelasting naar publieke sector


Lerarenactiegroep PO in Actie wil samen met zorgverleners, politieagenten en defensiepersoneel begin oktober actie voeren voor meer geld. Voorman Jan van de Ven pleit tegen de afschaffing van de dividendbelasting. Het geld (ca. 2 miljard) kan beter naar de publieke sector, vindt hij. Moet dit geld naar publieke sector of niet?

Doe mee aan de Stelling van de Dag (tot 15.30 uur). Iedere werkdag kunt u via onze website meedoen aan De Telegraaf-lezersenquête. Deze stelling gaat over actuele onderwerpen die in de samenleving spelen. De uitslag vindt u een dag later op de Wat U Zegt-pagina in De Telegraaf en uiteraard op www.wuz.nl.

Geld naar publieke sector?
66 procent van de Nederlanders vindt, net als Jan van Ven, dat de ca. 2 miljard euro die de afschaffing van de dividendbelasting zou kosten, beter besteed zou worden aan de publieke sector (zorgverleners, politieagenten en defensiepersoneel), volgens de Opiniemeters poll.
16 procent van de Nederlanders is het hier niet mee eens.  

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 4.739 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.