Terrassen open: dit verandert er woensdag


Na ruim een half jaar is het vanaf woensdag weer mogelijk om een terrasje te pakken. Ook verdwijnt de avondklok, mag je (iets) meer mensen thuis ontvangen, is winkelen mogelijk zonder afspraak en mogen er meer mensen aanwezig zijn bij een uitvaart. NU.nl heeft alle versoepelingen op een rijtje gezet. Aldus nu.nl.

Een bezoek aan het terras is vanaf woensdag weer mogelijk, maar dan wel uitsluitend tussen 12.00 en 18.00 uur en alleen op reservering. Dit reserveren kun je vooraf online of telefonisch doen, maar mag ook ter plekke op het moment dat je daadwerkelijk op het terras wil gaan zitten. Bij binnenkomst vindt een gezondheidscheck plaats.

Er mogen slechts twee mensen aan een tafeltje zitten, tenzij het gaat om mensen van hetzelfde huishouden, of kinderen tot twaalf jaar. Voor het gehele terras geldt een maximum van vijftig personen. Als je opstaat om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan, is het dragen van een mondkapje verplicht.

Waarschijnlijk ben je op termijn wat meer kwijt aan een biertje dan voorheen. Brouwers hebben al laten weten dat ze hun prijzen wat gaan verhogen. Omdat de terrassen om 18.00 uur dicht moeten, zit dineren er niet in. Lunchen en bitterballen eten, kan wel. Terrassen van sportaccommodaties blijven gesloten.

Horecavereniging KHN noemt de opening van de terrassen een eerste stapje vooruit voor een klein deel van de ondernemers (niet elk café of restaurant heeft een terras). "Een klein lichtpuntje, maar niet voldoende", is het oordeel van KHN. De belangenvereniging blijft daarom pleiten voor verdere heropening.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.