Tienduizend mensen doen mee aan nieuwjaarsduik in Scheveningen


Voor veel mensen is de nieuwjaarsduik een goede start van het nieuw jaar, vaak vol goede voornemens. Zo'n tienduizend mensen hebben maandag de wind en het koude water getrotseerd en zijn het nieuwe jaar begonnen met een duik in de koude zee in Scheveningen. De traditionele opening van het jaar wordt sinds 1960 georganiseerd, aldus NU.nl.

Weer
Door de harde wind en de hoge golven was het nog wel even onzeker of de duik in Scheveningen wel kon doorgaan. Op oudejaarsdag was er volgens de organisatie nog druk overleg met de hulpdiensten. Maar doordat de wind ging liggen, kon het jaarlijkse evenement maandag toch doorgang vinden.

Meerdere locaties
Behalve in Scheveningen konden liefhebbers ook op 139 andere locaties in Nederland en 22 locaties in het buitenland 2018 met een plons in het water beginnen. Van Ameland tot Zuid-Limburg en van Domburg tot Delfzijl gingen in totaal ruim 50.000 mensen het water in.

Frisse start
Voor veel mensen is de nieuwjaarsduik een kans om, letterlijk en figuurlijk, met een frisse start het nieuwe jaar in te gaan. Terugkijken op het oude jaar kan soms gemengde gevoelens met zich meebrengen. Wat betreft het nieuwe jaar staan de verwachtingen hoog. Ongeveer 45 procent van Nederland denkt namelijk dat 2019 een beter jaar wordt dan 2018, blijkt uit onze Opiniemeters poll. Slechts 15 procent verwacht in 2019 juist een slechter jaar tegemoet te gaan. Natuurlijk kan niet iedereen in zijn glazen bol kijken naar de verwachtingen, ongeveer 40 procent zegt nog niet te weten wat ze kunnen verwachten van 2019.

Over dit onderzoek
Aan deze Opiniemeters poll deden 2.849 deelnemers mee.

Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.