Tweede halve finale songfestival trekt 2,9 miljoen kijkers


De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival heeft donderdagavond ruim 2,9 miljoen kijkers getrokken. Het was daarmee het best bekeken programma van de avond, blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De tweede halve finale trok meer kijkers dan de eerste, eerder deze week. Hier keken bijna 2,8 miljoen mensen naar. Er schakelden wel minder mensen in dan voor de tweede halve finale in 2019. Deze trok twee jaar geleden ruim 3 miljoen kijkers.

De 2,9 miljoen Nederlanders zagen donderdagavond hoe de Utrechtse Stefania, die namens Griekenland meedoet aan het Eurovisie Songfestival, zich plaatste voor de finale op zaterdag in Rotterdam Ahoy. De zangeres kreeg donderdagavond tijdens de tweede halve finale voor haar liedje Last Dance genoeg stemmen van de internationale vakjury's en de kijkers thuis.

Ook Albanië, Servië, Bulgarije, Moldavië, Portugal, IJsland, San Marino, Zwitserland en Finland wisten donderdag een finaleplaats te behalen. Voor Estland, Tsjechië, Oostenrijk, Polen, Georgië, Letland en Denemarken houdt het songfestivalavontuur op.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.