Undercoveragenten in touringcar pakken telefoongebruik achter het stuur op A50 aan


Bellende en appende weggebruikers zijn vandaag de klos op onder meer de A50. De politie is een driedaagse actie gestart met 'de belbus', aldus het AD.

Undercoveragenten
In de belbus zitten undercoveragenten die appende en bellende bestuurders op de bon slingeren. Door het inzetten van een touringcar kunnen met name vrachtwagenchauffeurs beter worden aangepakt. De undercoveragenten zitten immers hoger en hebben dan beter zicht op de cabine.

De touringcar wordt tijdens de driedaagse actie onder andere ingezet op het traject Zwolle - Arnhem.

Bij eerdere controles met de touringcar op dit traject werden honderden bonnen uitgedeeld voor telefoongebruik achter het stuur.

Boetebedrag
Op het vasthouden van je telefoon, en dan maakt het niet uit wat je ermee doet, staat een boete van 230 euro, exclusief 9 euro aan administratiekosten.

Over dit onderzoek
Na de vragenlijsten van Opiniemeters, waarbij respondenten geld verdienen en mogelijk prijzen winnen met het invullen van vragenlijsten, wordt ze gevraagd om hun mening te geven over een actueel onderwerp.

 

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.