Vanaf volgende maand mogen alleen gevaccineerde naar de VS vliegen


Mensen die met het vliegtuig naar de VS willen reizen en geen Amerikaans staatsburger zijn of een permanente verblijfsvergunning hebben, moeten vanaf 8 november volledig tegen COVID-19 gevaccineerd zijn. Ook moeten ze een negatieve coronatest overleggen, aldus nu.nl.

Er gelden enkele uitzonderingen op de vaccinatieplicht. Het gaat dan om bijvoorbeeld minderjarigen en mensen die om medische redenen niet ingeënt kunnen worden. Zij moeten eveneens op het coronavirus getest worden, tenzij ze jonger dan twee jaar zijn.

Dat moet in de meeste gevallen in de 24 uur voor vertrek gebeuren. Voor gevaccineerden en kinderen die met gevaccineerden reizen geldt dat de test drie dagen oud mag zijn.

Luchtvaartmaatschappijen moeten ervoor zorgen dat de nieuwe regels van het Witte Huis worden nageleefd. Die moeten onder meer controleren of reizigers voldoen aan de vaccinatie-eisen. Iemand is volgens de regels volledig gevaccineerd als de laatste dosis van het coronavaccin minstens twee weken voor de reisdatum is toegediend.

Resultaten onderzoek
We hebben het de mensen via een poll op Opiniemeters gevraagd. Hieruit is gebleken dat  67 procent het eens is met de stelling: “"Niet-gevaccineerde inwoners moeten aparte maatregelen krijgen”. 24 procent is niet eens met de stelling en 9 procent heeft er geen mening over. 

Aan deze Opiniemeters poll deden 9199 deelnemers mee.

Over de auteur

Opiniemeters is bedacht en gestart door Mark. Tijdens zijn studie voerde hij zijn eerste onderzoekjes uit. Inmiddels is dit avontuur uitgegroeid tot één van de grotere onderzoekspanels van Nederland. Panelleden geven hun mening over allerlei onderwerpen. Jaarlijks voert hij met een klein hecht (vrienden) team honderden onderzoeken uit. Aandacht voor onze leden staat hierbij altijd centraal. Daar doen we het allemaal voor!


Opiniemeters maakt gebruik van cookies. Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.